Dansk Centervej Syd 4, 4733 Tappernøje * Tlf: 45 55 96 00 21 * Fax: 45 55 96 00 31 * Email: Bio@Bioproduction.dk
English
Spanish
  ForsideSkadedyrNyttedyrProdukterBestillingRaadgivningHvem er vi
Foruden pærelopper æder rovtægen bladlus, møl-larver, frugttræsspindemider og forskellige andre mider
Produkt Varenummer Mængde Pris
Pærebladloppe
- Anthocoris nemoralis
0313 200 stk  
Til bestilling erhverv
Til bestilling hobby

 

Pærebladlopperovtæge - Anthocoris nemoralis

Anthocoris nemoralis er en rovtæge, som er meget effektiv til at kontrollere og bekæmpe pærebladloppen Psylla pyri , som forekommer i pæreplantager. Tægen er et stærkt rovdyr, som foruden pærebladlopper æder mange andre typer insekter, herunder bladlus, møl-larver og æg samt flere midearter.
Anthocoris ligner meget rovtægen, Orius spp ., men den er betydelig større tre til fire mm.
Anthocoris bevæger sig aktivt rundt i plantagen, bl.a. fordi den er en god flyver. Nymferne som ikke har vinger nøjes med at kravle rundt i træerne.
Hunnerne lægger hver mellem 100-200 æg i et livsforløb. Æggene er vanskelige at se, fordi de lægges i plantevævet. Skudspidser af unge skud foretrækkes. Ægstadiet varer ca. syv dage, hvorefter der klækker en nymfe ud af ægget. Nymfen gennemløber nu fem stadier, som i alt varer 16-18 dage, især afhængig af temperaturen. Hvert år produceres tre generationer af Anthocoris i plantagen.
Både nymfer og voksne dyr æder pærebladlopper i alle stadier. Herudover ædes frugttræspindemide, Panonychus ulmi , små larver af sommerfugle og møl, samt flere andre insekter.

Anvendelse
Målet er at opbygge en bestand af Anthocoris i plantagen på et tidligt tidspunkt, før den naturlige bestand har vist sig. Den kommer ofte for sent frem. Det sker når temperaturen overstiger 10 grader celcius.
I pæreplantagen fordeles Anthocoris især på de unge skud. Benyt Biobox til fordelingen som er et hjælpemiddel, som sikrer at materialet med dyrene bliver på træerne, og ikke falder ned for hurtigt. Herved overlever flere nymfer og voksne.
For hver hektar anbefales det at udsætte et total antal på 1400 anthocoris, fordelt i centrum af plantagen og evt. ekstra i hotspots på steder med pærebladlopper. Det anbefales at udsætte Anthocoris i to omgange, f.eks. med to til fire ugers mellemrum. Første gang i maj.
Anthocoris leveres i f lasker, som kan opbevares i køleskab i nogle få dage ved 10 grader.

Tilbage til Nyttedyr